Marijke Salomons

In 2009 ben ik afgestudeerd als tandarts aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA).  Ik heb veel passie voor mijn vak en behandel mijn patiënten met liefde.

Wat ik zo mooi vind aan het vak ‘tandheelkunde’ is dat het een ambacht is, je in contact komt met heel veel verschillende mensen en door de jaren heen een band opbouwt met je clientèle.

Omdat mensen steeds langer hun eigen tanden en kiezen behouden, is gebitsslijtage een probleem wat steeds vaker gesignaleerd wordt. Daarom heb ik in 2015 een vervolgopleiding gevolgd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen voor het behandelen van patiënten met ernstige gebitsslijtage. Sindsdien behandel ik zowel patiënten uit de eigen praktijk als ook patiënten op verwijzing.

Verder heb ik veel affiniteit met mensen die angstig zijn voor tandheelkundige behandelingen. Ik vind het ontzettend gaaf wanneer ik mensen op hun gemak kan stellen waardoor een bezoek aan de tandarts minder spannend wordt. Dit is ook de reden voor de naam van de praktijk ‘Liefde en Passie’. Hiermee hopen wij angstige mensen over de streep te helpen om eens een kijkje bij ons te nemen en te ontdekken dat een bezoek aan de tandarts ook plezierig kan zijn. Wij zijn als praktijk ook aangesloten bij het platform ‘De lieve tandarts’ die mensen helpt om een lieve tandarts te vinden.

Naast de algemene tandheelkunde vind ik het ook erg leuk om mensen weer een mooie glimlach te geven. Lachen is gezond! Het geeft mensen zelfvertrouwen, plezier en kan helpen in het leggen van sociale contacten of carrière.

Tandheelkunde is een levenslang leren en innoveren.

Ik ben lid van KNMT, KRT, NVT, NVvE, NTvT, NVTS, NVBT en een tandartsenstudiegroep.

Marijke is KRT + BIG geregistreerd onder nummer: 59911076202