Porseleinen facing

Met behulp van porseleinen facings (schildjes van porselein) kan de vorm en de kleur van uw tanden worden verfraaid. Van te voren kunnen we samen met u en in samenwerking met de tandtechnieker een opzet maken over hoe de facings vorm gegeven dienen te worden (Digital Smile Design). Er wordt in dat geval een gebitsmal gemaakt voor over uw tanden zodat u in de mond kunt kijken hoe het resultaat gaat worden.

Op het moment dat we weten naar welk resultaat we toe werken, kan de behandeling beginnen. Uw tanden worden beslepen om ruimte te maken voor de porseleinen schildjes. Daarna worden er afdrukken gemaakt waar de tandtechnieker gebitsmodellen mee kan maken en uiteindelijk ook de facings op kan vormgeven.

Na 2 weken zijn de facings klaar. In de tussentijd krijgt u een tijdelijke voorziening. De facings worden geplaatst met een soort lijm en zitten daarna vast bij u in de mond. Porseleinen facings zijn kleurvast en zijn nauwelijks vatbaar voor verkleuring door bijvoorbeeld roken, koffie, rode wijn. Etc.