Declaratie en Tarieven

Mocht uit de controle blijken dat er een behandeling noodzakelijk is, kunnen wij in het merendeel van de gevallen voor u nakijken welk bedrag uw verzekering vergoedt en welk bedrag uw eigen bijdrage is. Uiteraard kunnen wij een begroting voor u maken, zeker voor bedragen boven de €250,-

Onze rekeningen worden door Infomedics verstuurd.

Rekeningen van Infomedics
Na uw behandeling in onze praktijk, controleert Infomedics of deze gedekt wordt door uw zorgverzekering. Als u niet (volledig) verzekerd bent voor de behandeling stuurt Infomedics u een rekening.

Uw rekening betalen
U heeft 30 dagen de tijd om de rekening te betalen. Betaalt u via internetbankieren, let er dan op dat u de betaalgegevens gebruikt die op deze rekening staan. U kunt ook de QR-code die op de rekening staat scannen met uw mobiele telefoon. U wordt dan direct naar uw iDEAL betaalpagina geleid. Alle betaalgegevens zijn al netjes voor u ingevuld, waardoor u alleen nog akkoord hoeft te geven op de betaling.

Digitale rekening
Zorg dat uw juiste e-mailadres bij ons bekend is, zodat u uw rekening voortaan digitaal kunt ontvangen.

Wat gebeurt er met uw gegevens?
Om rekeningen snel en correct te kunnen verwerken, delen wij uw gegevens met Infomedics. Infomedics heeft zijn systemen maximaal beveiligd en voldoet aan alle wet- en regelgeving rondom privacy. Ontdek wat Infomedics allemaal doet om uw gegevens te beschermen.

Vragen over uw rekening
Op de website van Infomedics (www.infomedics.nl) vindt u de antwoorden op veelgestelde vragen. Ook kunt u op de website via de rekeningchecker snel en eenvoudig controleren of uw rekening al is betaald. Komt u er niet uit, dan kunt op werkdagen tussen 09.00 – 17.00 uur bellen met de Servicedesk van Infomedics via telefoonnummer 036 – 20 31 900.

De tarieven (UPT-codes) voor de tandarts worden jaarlijks vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Voor de tandheelkunde zijn voor het kalenderjaar 2023 de volgende regelingen en tarieven van belang:

Link tariefbeschikking Tandheelkundige zorg 2023: https://www.allesoverhetgebit.nl/alles-over-kosten-en-vergoedingen/tarieven-2023/